Többféle hangulat is visszaköszönhet egy jól sikerült karácsonyi fotóról, ha pedig idén a legtökéletesebb karácsonyi fényképeket szeretnénk (el)készíteni, akkor érdemes lehet még időben nekiállni az ötletgyűjtésnek, és az inspirációknak.

Ha idén profi fotóssal szeretnénk elkészíttetni a karácsonyi fotóinkat, akkor érdemes már ősszel, október környékén időpontot egyeztetni, hiszen a fotósok kapacitása ebben az ünnepi időszakban a karácsony közeledtével egyre kevesebb.

Van, aki a mókásabb, bolondosabb, és van, aki a komolyabb hangulatú, elegáns megjelenésű fotókat tartja szépnek.

Az, hogy a mi családunk fotózásunk alkalmával, milyen ruhák, díszek, fények, és hangulat fog megjelenni, leginkább a saját döntésünk. Persze ötletelni lehet előre is, de azért érdemes ezeket az inspiráló képeket a fotózás előtt megosztani a fotósunkkal is, hogy tudja, körülbelül mi az elképzelésünk.

Érkezzen most 10 tipp és ötlet, hogy igazán jó karácsonyi képek készüljenek idén rólunk!

1. Matchy-matchy, összeöltözős képek – „ikerkedés”

A szülők (leginkább az anyukák) imádják az összeöltözős fotózásokat, mely során a különböző korú, és nemű családtagok nagyon hasonló, vagy teljesen ugyanolyan ruhát viselnek.

Legyen szó egy kisebb, vagy egy nagyobb családról, ha valóban ugyanolyan ruhába vannak öltözve mindannyian, az tényleg ad egy mókás, mégis bensőséges hangulatot az egész fotózásnak.

Érdemes a ruhákat már időben elkezdeni keresni, sok esetben a legegyszerűbb ezeket online felületekről megrendelni. Szerencsére már több üzlet is kínál és forgalmaz matchy-matchy kategóriában nagyon szép szetteket.

Tipp: A gyerekek ruháit a fotózás előtt, hetekkel korábban próbáljuk fel rájuk, nehogy idő közben kinőjék azokat. 

2. Szerepjáték a fotózáson

A karácsonyi fotózások alkalmával a családok nagy része szeret különböző szerepeket is magukra ölteni, így minden családban legalább egy embernek kötelező mikulás sapkát viselnie. Az sem ritka, ha ez az apuka, de az is nagyon jól tud mutatni, ha éppen egy pici baba kapja meg ezt a fontos szerepet.

3. Közös póz a karácsonyfánál

Ha stúdióba megyünk a családi fotózásunkra, nagy valószínűséggel egy gyönyörűen kidekorált, karácsonyi hangulatú műterembe fogjuk találni magunkat, ahol a legtöbb esetben legalább egy, de sokszor több, ízlésesen feldíszített karácsonyfa is helyet fog kapni.

Nagyon jól tud mutatni, ha a karácsonyfa alá, az egész család behasal, és az ajándékok közül fog vissza mosolyogni a fényképeken.

4. Babafotózás karácsonykor

A pici babákról mindig izgalmas fotókat készíteni, de a karácsonyi időszakban ez különösen jó hangulatot tud teremteni. Egy apró, törékeny baba elfér egy kisebb mózeskosárban, ha pedig egy 1-2 éves gyerekről van szó, ő fel tud huppanni egy kis szánkó tetejére is.

Nagyon jól néz ki az is, amikor egy alvó pici baba teste mellé meleg vagy éppen hideg fényű fénysor van kiterítve.

5. Családi karácsonyfa díszítés, ajándékozás – dokumentálva

A karácsonyfa feldíszítése sok esetben családi program, így a karácsonyi fotókon is jól tud mutatni az, ha a család együtt díszít fel egy hatalmas, színpompás karácsonyfát. Ugyanilyen jól néz ki az is, ha éppen azt örökíti meg a fotós, ahogy egymásnak adjuk át a szépen becsomagolt ajándék dobozokat.

6. Népszerű színek karácsonyi fotózáson

Ha stúdióba fog zajlani a családi fotózásunk, érdemes előre megkérdezni azt, hogy milyen színű, milyen stílusú lesz a műterem díszítése, így könnyebben tudunk magunknak is ruhát találni. A bézs szín egyre népszerűbb a karácsonyi időszakban is, így vehetünk fel bézs színű ruhát, inget vagy kötött pulóvert is.

A tengerészkék, és a pávakék árnyalatok ugyancsak olyan színek, melyek szinte minden embernek jól állnak, ezért bártan illesszük bele ezt a színt is a szettünkbe!

7. Zokni, harisnya, cipő a stúdióban

Érdemes a fotóssal megbeszélni azt is, hogy műterembe tudunk-e cipőt viselni, hiszen egy rosszul megválasztott harisnya, vagy zokni hamar el tudja rontani az összhatást. A biztonság kedvéért a legjobb, ha fekete zokni lesz rajtunk a karácsonyi fotózáson.

Sok esetben lehet cipő rajtunk a fotózás ideje alatt, de ilyenkor ezt a tiszta cipőt, külön magunkkal kell vinnünk. 

Ha cipő nélkül szeretnék képeket készíteni, akkor jól mutat a hasonló mintájú ünnepi vagy épp vicces zoknik a családi fotók alkalmával.

8. Mire kell még gondolni a fotózás előtt?

Ha a hölgyek a ruhaválasztás során szoknyát, vagy az egybe ruhákat preferálják, akkor mindenképpen érdemes a harisnyára is gondolni. Ha a ruhánk sötétebb színű, akkor a harisnya lehet sötétkék vagy fekete is, ha azonban világos ruhát hordunk, akkor legyen a harisnya inkább testszínű.

9. Ékszerek a családi fotózáson

Mivel a karácsonyi dekorációk között sokszor az arany és az ezüst is megjelenik, az ékszerekkel picit legyünk óvatosabbak, ez esetben inkább a visszafogottabb darabokat válasszuk ki a fotózásra. 

Akár több váltás ékszerrel is készülhetünk, így ha a fenti probléma felütné a fejét, akkor könnyedén találhatunk másik megoldást.

10. Mézeskalács és nasi – tuti siker

Ha igazán kreatívak vagyunk, süssünk egy kisebb adag mézeskalácsot a karácsonyi fotózásra! Ez a sütemény nem csak a fotókon fog jól mutatni, de akár finom nassolni valóként is tud szolgálni. Persze a morzsákkal vigyázzunk, stúdió esetén ez kiemelten fontos.

Fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]