Nagyon sokan nincsenek tisztában azzal,amikor esküvő fotóst keresnek, hogy egyáltalán milyen esküvői stílusok léteznek, és mi az ami a legközelebb áll hozzájuk. Ez nagyon fontos, hiszen végig kell gondolni, hogy akár a helyszínhez, az ízlésünkhöz mi az ami megfelelő,mi az ami illik.

Ezért ügy döntöttem ,megpróbálok bemutatni néhány stílus irányzatot.

1. Szerkesztői stílusú esküvői fotózás

Tekintsd ezt a stílust úgy, mint a saját magazinod fotózását. „A szerkesztői fotósok a legtechnikásabbak az esküvői fotós társadalomban” Inkább a világításon és a pózoláson van a hangsúly. A folyamat például teljesen eltér a fotóriporter stílusától, mert a fotósok gyakorlatiasabbak, a környezet pedig jobban kontrollált” . Ha azt szeretnéd, hogy az esküvői albumod egyenesen a The Knot Magazine- ból nézzen ki , akkor a szerkesztőségi esküvői fotó style tökéletes lesz a számodra.

2. Fotóriporter/Dokumentum stílusú esküvői fotózás

A pózolt felvételek helyett a fotóriporter stílusú esküvői fotózás őszinte pillanatokat vagy spontán képeket rögzít emberekről, dekorációról és akciókról. (Gondolkodj: nevetsz a partnereddel az első tánc során , vagy a legjobb barátoddal egy könnycseppet törölgetsz a koccintás közben.) A dokumentumfilm stílusú esküvői fotózásnak is nevezik, az ilyen típusú esküvői fotók azokról a különleges esetekről szólnak. A történetet fotók mesélik el úgy, hogy kevésbé a tökéletes technikai kép elkészítésére összpontosítanak, hanem inkább a pillanatok megörökítésére, amelyek hozzájárulnak az esküvő napjának „hangulatához”.

Annak ellenére, hogy semmi sem rendezett, a profik, akik fotóriporter stílusú esküvői fotózást vállalnak, azon dolgoznak, hogy mindent a legjobb fényben mutassanak meg. „Azt a szöget és hátteret választom, hogy minden a lehető legjobban nézzen ki” – mondja Charlotte Jenks Lewis , egy filmfotós, aki több mint 20 éve dolgozik a szakmában.

3. Hagyományos esküvői fotózás stílusa,classic

A klasszikus képekhez hasonlóan a nagyszüleid vagy a szüleid 
esküvői albumaihoz is kiállják az idő próbáját. Feltűnőek, gyönyörűek és kissé formálisak. Ez a fajta esküvői fotózás a valóságot tükrözi, de a lövöldözős művészi engedélyt áthatja. Általában elrendezett felvételeket tartalmaznak, például családi portrékat. Fotósként mindig arra várok, nézek és azon gondolkozok, mit tudnék létrehozni a hétköznapi pillanatokból”.”Ha a dolgok természetesen történnek, az a legjobb.”

4.Dark & Moody
Nem meglepő, hogy a sötét-hangulatos fényképek pont olyanok, mint amilyennek hangzanak: sötétek, hangulatosak és drámaiak. Ebben a stílusban a fotós árnyékokkal vagy durva vonalakkal szeretné lefényképezni a párokat, amelyek szokatlan és kreatív mintákat vagy világítást hoznak létre. „Ez a stílus magában foglalja a sötét szerkesztést és a sötét fényképezést”.

Drámai és atmoszférikus esztétikája jellemzi, hogy a sötét és hangulatos esküvői fotózási stílusok mély árnyékokat, gazdag kontrasztot és intenzív érzelmeket hangsúlyoznak, így hangulatos, filmes és érzelmes képeket hoznak létre. A sötét és hangulatos esküvői fotózásokon a hangsúly gyakran a pár közötti érzelmeken és kapcsolatokon van, nem pedig a kidolgozott részleteken vagy dekoráción. A fotósok minimalista kompozíciókat és szelektív fókuszt használhatnak a fő témák elkülönítésére, valamint az intimitás és a fókusz érzetének megteremtésére.A hangok jellemzően mélyek és bársonyosak. A fotós pedig utófeldolgozási technikákkal állítja be a színeket, hogy mélység és drámai érzetet keltsen.Összességében ez a stílus filmszerű és érzelmes képeket hoz létre, amelyek megragadják az emberi érzelmek és kapcsolatok mélységét és összetettségét.évben sok pár vonzódott ehhez. Sok magazin ezt mutatja.”

5.Retro hangulatú film,vintage

Ezek a vintage ihletésű felvételek az elmúlt években a filmfotózás korszakának újjászületésével párhuzamosan egyre nagyobb teret hódítottak. Meleg, enyhén szemcsés, nosztalgikus hangulatot adva az esküvői fotózáshoz, a fotósok filmes fényképezőgépet is használhatnak, hogy elérjék ezt a megjelenést, vagy digitális fényképezőgéppel is készíthetik a fényképeket , és utánozhatják a film stílusát a vágási folyamat során.

6.FINE ART

A képzőművészeti esküvői fotózás

  • Egy művész által vagy „képzőművészeti szemszögből” fényképezett esküvő
  • Egy gyönyörű, általában drága esküvő, ahol a részletek élveznek elsőbbséget
  • Gyakran színpadi, lassú, intim fotózás, szemben a riport- vagy dokumentumfilm stílusú fotózással. Nézzük meg, honnan származik a képzőművészeti esküvői fotózás, hogyan teszi lehetővé a fotósok számára, hogy magasabb árakat számoljanak fel, és hogy megfelelő-e az esküvők képzőművészeti stílusban történő fotózása.

Honnan származik a képzőművészeti fényképezés kifejezés?

A Fine Art Photography az igazi „képzőművészeti” világból kölcsönzött kifejezés volt, ahol a képzőművészeti portrék, festmények és egyéb műalkotások sok idő, odafigyelés és odafigyeléssel készülnek.

Nos, a képzőművészeti fotózás ezeket a vonásokat kölcsönözte, és asszociáción keresztül azt jelenti, hogy ez a bizonyos stílus ugyanazokkal a részletekkel, törődéssel és odafigyeléssel rendelkezik. És mivel a képzőművészet exkluzív és fényűző, (általában megfelelő árfekvés mellett) a képzőművészeti fotózásnak is ugyanaz a luxus asszociációja.A „képzőművészeti esküvő” kifejezés gyakran rejtélyesnek tűnik, mert a legtöbb embernek fogalma sincs, mi is az valójában!

Amikor ezt az útmutatót kutatták, a legtöbben azt feltételezték, hogy köze van a művészethez, bár a fotóson kívül nem igazán tudtak kapcsolatot teremteni a művészet és az esküvők között. Alapvetően senki sem tudta, miről beszélek. Jó páran megkérdezték tőlem, hogy ez azt jelenti-e, hogy magát az esküvőt a művészet ihlette, ami nem volt rossz tipp, de egy kicsit megnevettet, mindenhol Picasso ihlette névjegykártyákat és nagy olajfestményeket képzeltem el.

Maga a kifejezés annyira homályos, hogy csak azt látom, hogy a menyasszonyok tanácstalanul vakarják a fejüket a weboldalakon.

A képzőművészeti esküvői fotózás kifejezés lényegében egy esküvőt jelent, amelyet egy művész szemszögéből készítettek . Valaki, akinek megvan a maga egyedi látásmódja és stílusa.

Néhány évvel ezelőtt olyan sok fotós keresett képzőművészeti esküvői fotósokat, mint például Jose Villa, és szeretett volna hozzá hasonlóan fényképezni, hogy sok „képzőművészeti” esküvői fotózás kezdett nagyon hasonlónak tűnni. Pasztell színek, megsárgult mezőkön lőtt párok, egy gigantikus öreg fa közelében, belsejében vagy alatt. 

7. Lifestyle Wedding Photography Style

Ha a teljes őszinte stílusú esküvői fotózás félelmetesnek tűnik, fontold meg inkább ezt a stílust. Ez egy szép középút a spontaneitás és a stílusos fotózás között.Őszinte, de némi irányvonallal és stílussal készült – fotók amelyben jelen vannak az érzések de emelet az laza eredmény.

8. Wedding Flash Photography Style

Ez technikailag nem egy új stílus az esküvői fotózásban, de az elmúlt években egyre népszerűbb. Az újságírói stílusú esküvői fotózáshoz hasonlóan a közvetlen vakuval készült fotókon sem pózolnak, hanem a párokat a ki nem próbált időkben örökítik meg, például kedvenc dalukat éneklik a táncparketten, vagy szüleiket ölelgetik esküvői kilépésük előtt .

Két oka van annak, hogy ez a stílus felkapott. A fotók kiemelkednek, mert a vaku közvetlenül a személyre vagy dologra mutat, így a kép élesebb lesz. Ráadásul ez az esküvői fotózási stílus lehetővé teszi, hogy megélhessük a celeb-fantáziánkat , mert a közvetlen vakuval minden fotó olyan és úgy néz ki, mintha a paparazzik készítették volna.

9. Film-Style Wedding Photography

A filmes fotózás nagy visszatérésben van az esküvői téren, és bár most divatos , ez nem jelenti azt, hogy nem időtlen. A film volt a fő módja annak, hogy az emberek fényképezzenek, egészen addig, amíg az 1990-es években a digitális fényképezőgépek fel nem bontakoztak, élesebbé téve a képeket. De úgy gondolom, hogy a párok azt akarják, hogy a képeik hitelesebbek és kevésbé érintettek legyenek, ezért hajlanak a filmes fotózásra. A filmes fényképekhez speciális fényképezőgépre van szükség , és korlátozott számú képkockájuk van, ami azt jelenti, hogy minden felvételnek szándékosnak kell lennie – vitathatatlanul különlegesebbé kell tenni a képeket.

„A filmek szélesebb választékkal rendelkeznek, a fénypontoktól az árnyékokig”. De a film több munka és több pénzbe kerül. A filmtekercs vásárlása mellett a képek feldolgozása és szerkesztése is időt vesz igénybe.

10. Wedding Blurred Photography Style

A Blurry az esküvői fotózás egy új stílusa, amelyet jelenleg a fiatal párok szeretnek a legjobban. Ahogyan hangzik, ezek a fotók szándékosan homályosak, hogy természetes és kötetlen megjelenést kölcsönözzenek esküvői albumának. Ez nem jelenti azt, hogy minden fotót el kell homályosítani, de néhány ilyen stílusú kép változatossá teheti az anyagot. A leendő házasok ezt a modern esküvői fotózási stílust részesítik előnyben, mert ösztönzi a mozgást, mindenkit, aki a képet nézi, úgy érzi, hogy ott van a pillanatban, és eltávolodik a tipikus, sokat szerkesztett esküvői fotóktól, amelyeket általában látni.Legtöbbször ezt a party szakaszában alkalmazzuk,vagy akár a kreatív fotózás során.

Remélem segíthettem neked ezzel kedves olvasóm!<3