A párok életében a karikagyűrűk kiválasztása rendkívül lényeges lépés, hiszen viselésük egy életre szól. Nagyon fontos tehát, hogy színben, méretben, és kialakításban is a tökéleteset találjuk meg. Nézzük meg mit is érdemes figyelembe venni.

Annyi fajta gyűrű, mint égen a csillag

A paletta széles, tehát a feladat egyáltalán nem egyszerű. Már a szín tekintetében is többféle lehetőséggel találkozunk, ugyanis a karikagyűrű lehet fehér, vörös vagy sárga arany, vagy ezek kombinációjából akár kétféle színű is.

Ehhez hozzá jön még a kövek kérdése, de az is hogy egyforma legyen, tehát páros vagy nem páros.

Hogy milyen számunkra a tökéletes gyűrű, az ízlés kérdése, ez pedig sokszor még a páron belül sem egyezik. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a párok dolgát, összeszedtünk pár tanácsot a gyűrű kiválasztásával kapcsolatban. Előjáróban az esküvői fotózás szempontjából a gyűrűkön nem fog múlni a gyönyörű emlékek elkészítése.

Mi áll jól nekünk?

Attól, hogy valami képen szépen mutat, még nem jelneti azt, hogy az ujjunkon is ez lesz a helyzet. Érdemes a netes böngészés mellett az üzletekben is körülnézni, és felpróbálni néhány típust azok közül, amelyek tetszenek nekünk.

Páros vagy nem páros?

Bár régebben az egyforma gyűrű volt a divat, manapság már ez sem törvényszerű. Jellemző ugyanis, hogy míg a hölgyek a díszesebb, köves, mutatósabb gyűrűket részesítik előnyben, addig az urak az egyszerűbb, letisztultabb fazonokat szeretik jobban.

A gyűrűknek nem kell egyformának, lenniük, elég, ha színben vagy formában egyeznek, ezzel jelezve, hogy összetartoznak.

Arra is van már lehetőség, hogy egyedi gyűrűt terveztessük, ami igazodik mind a menyasszony, mind a vőlegény igényeihez.

Vékony vagy vastag?

Erre nincs igazán szabály, leginkább az ízlés dönt, a lényeg, hogy a párnak megfeleljen. Esztétikai szempontból persze a keskenyebb gyűrű a rövidebb ujjakon mutat jobban, míg a szélesebb gyűrű a hosszabb ujjakon, de a választásánál az döntsön, hogy nekünk mi tetszik.

A gyűrű anyaga, avagy miből készüljön?

A karikagyűrű általában arany, de bőven van példa arra is, hogy valaki ezüstöt, esetleg platinát választ. Ha arany karikagyűrűben gondolkodunk, akkor háromféle arany ötvözetből választhatunk: sárga arany, fehér arany és rozé arany.

A színválasztást többféle tényező is befolyásolhatja, bár a legtöbben a mindennap használt ékszereik színéhez igazítják.

Kővel vagy anélkül?

A hölgyek jellemzően a köves gyűrűket választják, míg az urak a kő nélküli változatokat. Természetesen arra is van lehetőség, hogy az urak gyűrűjébe kő kerüljön, de akár arra is, hogy ebben a tekintetben eltérőek legyenek a gyűrűk, de ettől függetlenül passzoljanak egymáshoz.

Hogyan fotózzuk a gyűrűket?

Fény: A gyűrűknek fényeseknek és ragyogóknak kell tűnniük a fotókon, ezért érdemes olyan helyiséget választani, ahol jó a természetes fény, vagy külső világítást használni.

Stabilitás: Fontos, hogy a kép stabil legyen. Így jó ötlet – ha van lehetősg – az állvány használata, nehogy elmosódott legyen a kép.

Beállítások: Használjunk manuális beállításokat, hogy pontosan beállíthassuk a fényerőt, a záridőt és a rekeszt. A gyűrűkre fókuszáljunk, és ügyeljünk rá, hogy a kép ne legyen túlfókuszálva.

Kreatív kompozíció: Az esküvői gyűrűk fotózásánál játsszunk a kompozícióval, és próbáljunk kreatív megközelítést találni. Például tegyük a gyűrűket egy virágba, vagy rajzoljunk körülöttük vonalakat.

Post-processing: Végül, ne felejtsük el az utómunkát, ami segít a képek kiemelésében és javításában.

Fotóst keresel az esküvődre?

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]