Barion Pixel

Hasznos tippek és tanácsok, ha tökéletes karácsonyi fotókat szeretnénk!

2022.10.15.
karácsonyi fotózás tanácsok tippek ötletek huszai photo

Az emberek túlnyomó része alapvetően szeret magáról jól sikerült fotókat látni, de valljuk be, ezeknek a nagy részét nem mi, saját magunkról szoktuk elkészíteni. Éppen ezért, néhány különleges alkalommal érdemes ellátogatni egy olyan helyre, egy olyan profi fotóshoz, aki elkészítheti rólunk, és családunkról a legjobb, legtökéletesebb karácsonyi fotókat.

Kicsit kell izgulni is

Azok, akik még nem vettek részt családi fotózáson, általában izgulni szoktak, főleg, ha kisgyermekkel, vagy kisgyermekekkel fognak majd a helyszínre érkezni. Éppen ezért összegyűjtöttünk pár tippet, melyeket érdemes bevetni akkor, ha tényleg a legjobbat szeretnénk kihozni a fotózásból.

Időben kezdjük készülni a fotózásra

Szánjuk rá az időt az előkészületekre, ne az utolsó pillanatba, kapkodva szedjük össze magunkat, hiszen akkor magán a fotózáson sem fogjuk felhőtlenül jól érezni magunkat, és lehet, hogy az elkészült fotókon fogjuk csak látni, hogy kicsit több időt szánhattunk volna a ruhánk kiválasztására, a sminkünkre, vagy éppen a hajunk elkészítésére.

Melyik fotóstúdiót érdemes választani?

A stúdió kiválasztása során figyelembe kell vennünk a stílusunkat, és a saját igényeinket. Egy csodálatos dizájnstúdióban garantáltan mesebeli képek fognak rólunk készülni! 

Gondoljuk csal bele magunkat a karácsonyi díszítés közepébe, a dekorációk közé!  A kandalló, a karácsonyi girlandok, és az égősorok még inkább fel tudják dobni a hangulatot, és ezek vissza fognak köszönni a karácsonyi fotózásunkkor készült képeken is.

Hangolódás a fotózásra

Sokan nagyon izgulva érkezünk a családi fotózásra, ezért érdemes egy kicsivel hamarabb ott lenni a helyszínen. Fontos emellett az is, hogy kellően rá tudjunk hangolódni a fotózásra, és el tudjunk közben lazulni, ne azon görcsöljünk folyamatosan, hogy éppen jól nézünk-e ki az adott pillanatban. A fotós feladata, hogy elcsípje a legjobb pillanatokat, és a legjobb, legelőnyösebb arcunkat fényképezze le.

Ha gyerekkel érkezünk a fotózásra, erre figyeljünk, hogy jó képek készüljenek

Igazodjunk a gyerkőc napirendjéhez

Bár a fotósok nagy része már ősszel a karácsonyi fotózásra készül – és sokan már ilyenkor sem tudnak szabad időpontot adni a családoknak- mégis azt tanácsoljuk, hogy érdemes a gyerek napirendjéhez igazodni, főleg, ha pici gyerekekről van szó.

Egy álmos, nyűgös kisgyerekről nehéz jó fényképet készíteni és ezt általában a fotósok is tapasztalni szokták. Ezért amennyire csak lehetséges, mindenki igyekszik rugalmas és türelmes maradni ezzel kapcsolatban. Érdemes a karácsonyi fotózást úgy beütemezni, hogy az ne essen például alvásidőbe. De ha máshogy sikerül se aggódj, a lehető legnagyobb türelemmel fotózunk kicsiket.

Nassolnivaló a fotózásra

A fotózás időtartamától függően vihetünk magunkkal a gyerekek számára némi nassolni valót, és innivalót, hiszen amíg a szülőkről, vagy éppen a nagyobb testvérekről is készül néhány klassz kép, a kicsik elfoglalhatják magukat egy kis csemegézéssel.

Plüss és játék is jöhet a fotózásra!

Elvihetjük magunkkal a kedvenc plüssjátékaikat, annak érdekében, hogy a kisgyerek se érezze olyan idegennek a helyzetet, és ne legyen feszélyezve, de klassz ötlet lehet még különböző kis méretű bábokkal, játékokkal mókázni a fotós mögött, hiszen így biztosan őszintén mosolygós, nevetgélős képek is fognak születni a gyermekeinkről.

A váltás ruha is jó ötlet!

Ha van rá lehetőségünk, vihetünk magunkkal többféle ruhát is, hiszen a gyerekek valószínűleg nem fogják magukat túl jól érezni, ha egy családi fotózás teljes időtartama alatt, végig az élére vasalt ingjükbe kell lenniük.

Persze a fotózás stílusától is függ a ruházat, de vigyünk magunkkal pár viccesebb, lazább karácsonyi pólót, amelyekbe ők is komfortosabban tudnak mozogni, és ezek is nagyon jópofa hatást tudnak kölcsönözni a karácsonyi fotókon.

Szülőknek izgalmas, gyerekek azonban megunják

Szülőként mi ismerjük legjobban a gyermekeinket, de általában tapasztalható az, hogy ők 20-30 perc után egyszerűen megunják az egész fotózkodást, ilyenkor már nehéz őket kordában tartani.

A fotósok nagy része pontosan ezért inkább a fotózás elején szokott róluk képet készíteni, illetve ilyenkor készülhetnek el a közös, családi képek is, majd, amikor nekik már nincs türelmük az egészhez, kicsit félrevonulva, az otthonról hozott játékaikkal is eltudják magukat foglalni, míg a szülőkről is tud készülni néhány szép fénykép, melyen kettesben vannak.

A gyönyörű, profin retusált családi fényképekkel, melyek egy mesebeli, karácsonyi környezetben készültek el, egy olyan emléket tudunk alkotni melyet soha senki nem fog tudni tőlünk elvenni, hiszen ez örökre szól. A képeket adhatjuk ajándékba, készülhet belőlük képeslap, bögre, vagy akár még naptár is a rokonság számára.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

    Következő bejegyzés Gabriella és családja
    English EN Hungarian HU