Az emberek túlnyomó része alapvetően szeret magáról jól sikerült fotókat látni, de valljuk be, ezeknek a nagy részét nem mi, saját magunkról szoktuk elkészíteni. Éppen ezért, néhány különleges alkalommal érdemes ellátogatni egy olyan helyre, egy olyan profi fotóshoz, aki elkészítheti rólunk, és családunkról a legjobb, legtökéletesebb karácsonyi fotókat.

Kicsit kell izgulni is

Azok, akik még nem vettek részt családi fotózáson, általában izgulni szoktak, főleg, ha kisgyermekkel, vagy kisgyermekekkel fognak majd a helyszínre érkezni. Éppen ezért összegyűjtöttünk pár tippet, melyeket érdemes bevetni akkor, ha tényleg a legjobbat szeretnénk kihozni a fotózásból.

Időben kezdjük készülni a fotózásra

Szánjuk rá az időt az előkészületekre, ne az utolsó pillanatba, kapkodva szedjük össze magunkat, hiszen akkor magán a fotózáson sem fogjuk felhőtlenül jól érezni magunkat, és lehet, hogy az elkészült fotókon fogjuk csak látni, hogy kicsit több időt szánhattunk volna a ruhánk kiválasztására, a sminkünkre, vagy éppen a hajunk elkészítésére.

Melyik fotóstúdiót érdemes választani?

A stúdió kiválasztása során figyelembe kell vennünk a stílusunkat, és a saját igényeinket. Egy csodálatos dizájnstúdióban garantáltan mesebeli képek fognak rólunk készülni! 

Gondoljuk csal bele magunkat a karácsonyi díszítés közepébe, a dekorációk közé!  A kandalló, a karácsonyi girlandok, és az égősorok még inkább fel tudják dobni a hangulatot, és ezek vissza fognak köszönni a karácsonyi fotózásunkkor készült képeken is.

Hangolódás a fotózásra

Sokan nagyon izgulva érkezünk a családi fotózásra, ezért érdemes egy kicsivel hamarabb ott lenni a helyszínen. Fontos emellett az is, hogy kellően rá tudjunk hangolódni a fotózásra, és el tudjunk közben lazulni, ne azon görcsöljünk folyamatosan, hogy éppen jól nézünk-e ki az adott pillanatban. A fotós feladata, hogy elcsípje a legjobb pillanatokat, és a legjobb, legelőnyösebb arcunkat fényképezze le.

Ha gyerekkel érkezünk a fotózásra, erre figyeljünk, hogy jó képek készüljenek

Igazodjunk a gyerkőc napirendjéhez

Bár a fotósok nagy része már ősszel a karácsonyi fotózásra készül – és sokan már ilyenkor sem tudnak szabad időpontot adni a családoknak- mégis azt tanácsoljuk, hogy érdemes a gyerek napirendjéhez igazodni, főleg, ha pici gyerekekről van szó.

Egy álmos, nyűgös kisgyerekről nehéz jó fényképet készíteni és ezt általában a fotósok is tapasztalni szokták. Ezért amennyire csak lehetséges, mindenki igyekszik rugalmas és türelmes maradni ezzel kapcsolatban. Érdemes a karácsonyi fotózást úgy beütemezni, hogy az ne essen például alvásidőbe. De ha máshogy sikerül se aggódj, a lehető legnagyobb türelemmel fotózunk kicsiket.

Nassolnivaló a fotózásra

A fotózás időtartamától függően vihetünk magunkkal a gyerekek számára némi nassolni valót, és innivalót, hiszen amíg a szülőkről, vagy éppen a nagyobb testvérekről is készül néhány klassz kép, a kicsik elfoglalhatják magukat egy kis csemegézéssel.

Plüss és játék is jöhet a fotózásra!

Elvihetjük magunkkal a kedvenc plüssjátékaikat, annak érdekében, hogy a kisgyerek se érezze olyan idegennek a helyzetet, és ne legyen feszélyezve, de klassz ötlet lehet még különböző kis méretű bábokkal, játékokkal mókázni a fotós mögött, hiszen így biztosan őszintén mosolygós, nevetgélős képek is fognak születni a gyermekeinkről.

A váltás ruha is jó ötlet!

Ha van rá lehetőségünk, vihetünk magunkkal többféle ruhát is, hiszen a gyerekek valószínűleg nem fogják magukat túl jól érezni, ha egy családi fotózás teljes időtartama alatt, végig az élére vasalt ingjükbe kell lenniük.

Persze a fotózás stílusától is függ a ruházat, de vigyünk magunkkal pár viccesebb, lazább karácsonyi pólót, amelyekbe ők is komfortosabban tudnak mozogni, és ezek is nagyon jópofa hatást tudnak kölcsönözni a karácsonyi fotókon.

Szülőknek izgalmas, gyerekek azonban megunják

Szülőként mi ismerjük legjobban a gyermekeinket, de általában tapasztalható az, hogy ők 20-30 perc után egyszerűen megunják az egész fotózkodást, ilyenkor már nehéz őket kordában tartani.

A fotósok nagy része pontosan ezért inkább a fotózás elején szokott róluk képet készíteni, illetve ilyenkor készülhetnek el a közös, családi képek is, majd, amikor nekik már nincs türelmük az egészhez, kicsit félrevonulva, az otthonról hozott játékaikkal is eltudják magukat foglalni, míg a szülőkről is tud készülni néhány szép fénykép, melyen kettesben vannak.

A gyönyörű, profin retusált családi fényképekkel, melyek egy mesebeli, karácsonyi környezetben készültek el, egy olyan emléket tudunk alkotni melyet soha senki nem fog tudni tőlünk elvenni, hiszen ez örökre szól. A képeket adhatjuk ajándékba, készülhet belőlük képeslap, bögre, vagy akár még naptár is a rokonság számára.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]