Az esküvőszervezés során nem csak esküvői fotósra, hanem dekorosra is szükség lesz. Amikor pedig felmerül, hogy keresni kell egy esküvői dekorost, akkor a legtöbb pár a virágkötőre, és persze a virágdekorra gondol, pedig ez a feladatkör akár 4-5 részre, és persze szolgáltatóra bontható. Tapasztalatunkkal segítsünk eligazodni ebben a témában.

Nem lesz nehéz, ha..

Persze, ha szeretnénk megkönnyíteni a saját dolgunkat, akkor olyan szolgáltatót keresünk, akik teljes körű szolgáltatást nyújtanak, és a virágdekorációtól a helyszín díszítésén át a meghívókig minden feladatot ellátnak.

Természetesen a szolgáltatók sem egyformák, így eltérő, hogy egy esküvői dekoros mit vállal. Persze nem árt tudni, hogy mire is lehet tőle szükségünk, így rá tudunk kérdezni.

Lássuk, milyen feladatokat vállalhat egy esküvői dekoros cég:

  • Esküvői dekoráció: a ceremónia asztal teljes körű dekorálása, boldogságkapu készítés, lakodalmi helyszín asztalainak díszítése.
  • Virág dekor és csokrok: asztali virágdíszek, esküvői és lakodalmi virágdekorációk, és persze az esküvői csokrok, dobócsokor, csuklódísz, kitüző, és egyéb virágdekoráció elkészítése, és helyszínre történő kiszállítása, felhelyezése.
  • Grafika: meghívók, ültető kártyák, vendégkönyv, feliratok, asztalszámok, menü és itallapok, desszert kártyák, kártyás köszönőajándék stb. tervezése és kivitelezése.
  • Textil: templomi vagy polgári széksorokra, ceremónia asztalra, fő és vendégasztalokra vagy virágkapura használt textilek biztosítása. 
  • Köszönőajándékok

Milyen árajánlatot kérjünk?

Ez nem feltétlen működik kérés alapján, de érdemes a dekoros cégtől tételes ajánlatot kérni, tehát minden egyes dekorációs elemre külön ajánlatot, így meg van rá a lehetőségünk, hogy egyik-másik szolgáltatást ne kérjük, csak azt, ami valóban tetszik, vagy megfelelő a számunkra.

Megeshet, hogy a köszönőajándékokat mi magunk készítjük el, esetleg a meghívók és az ültető kártyák készítésével más céget bíznánk meg.

Az esküvő után

Azt se felejtsük el megkérdezni, hogy a bontást is elvégzik-e helyettünk az esküvő után, vagy ez a mi, esetleg az étterem feladata lesz. A dekort lehet bérelni és vásárolni is, és ez a kérdés mindkét esetben fontos lehet.

Ha megvettük a dekort, akkor a dekoros onnantól fogva, hogy felrakta, már nem biztos, hogy foglalkozik vele, így ránk marad a takarítás, ami egy átbulizott éjszaka után nem lesz feltétlen kellemes feladat.

Ha béreltük a dekorációt (fali díszeket, székszoknyákat, terítőket, asztali futókat stb.), akkor azt vissza is kell adnunk, tehát leszedni, és elszállítani. Akkor járunk a legjobban, ha olyan céget választunk, akik a bontást is vállalják, így megkönnyítjük a saját dolgunkat.

Fotóst keresel az esküvődre?

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]