Mindenki saját maga dönti el, hogy pontosan milyennek képzelni el az idei karácsonyi fotózását, de ha nincs még ötletünk, érdemes lehet időben elkezdeni az inspirációk gyűjtését. Ez a bejegyzés igyekszik ebben segíteni.

Karácsonyi hangulat, de hogyan?

Egy karácsonyi fotózás egyaránt lehet mókás és komoly, megjelenhetünk rajta laza és elegáns öltözetben is, illetve elkészülhetnek a fotóink a szabadban, vagy éppen egy szépen berendezett műteremben is. Az, hogy kinek melyik változatú családi fotózás nyeri el jobban a tetszését, már teljesen egyedi dolog.

Egy biztos: A képek akkor lesznek a legjobbak, legtermészetesebbek, ha mi magunk jól érezzük magunkat fotózás közben.

Teljesen más érzés: saját ünnepi képek

Persze fényképeket a karácsonyfa alatt mindenki tud és szokott készíteni saját magáról és családjáról is, de az mégsem ugyanaz mintha egy profi fotóssal dolgoznánk együtt.

A gyönyörű, szépen retusált fotók emellett már jóval a karácsony előtt el szoktak készülni, így lehetőségünk lesz még az ezzel kapcsolatos ajándéknak szánt tárgyainkat is elkészíteni. Ezek a jó minőséggel rendelkező fényképek ugyanis nagyon jól tudnak mutatni egy naptáron, bögrén, párnán vagy egérpadon, de egyszerűen be is tudjuk őket kereteztetni. Garantáltan így is nagy örömöt fogunk okozni vele családtagjaink, szeretteink számára.

Bemutatjuk most, hogy mik a kültéri, és a beltéri (stúdió) fotózás előnyei, és hátrányai, hátha valamivel megtudjuk könnyíteni a döntést.

Mire számítsunk, ha szabadtéri karácsonyi fotózáson veszünk részt?

A kültéri fotózásnak mindig megvan a maga varázsa! Akinek már volt szerencséje ilyen karácsonyi fotózáson részt venni, valószínűleg tudja, mire gondolok.

A szabadtéri fotózás előnyei közé elsősorban felsorolhatóak a különleges helyszínek, illetve a természet is, melynek szépségét a téli évszakban is remekül megtudja látni és ki tudja használni egy profi fotós. Egy deres faág, egy ködös háttér, vagy egy hó fedte környezet fantasztikusan tud mutatni egy karácsonyi fotón.

A kültéri fotózás alkalmával, mind a fotós, mind az alany bátran a szabadjára tudja engedni a fantáziáját, spontán eszükbe juthatnak olyan dolgok, melyek különösen jól fognak majd megjelenni a képeken.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, de talán mondhatom azt, hogy mind közül a tél nevezhető a legkülönlegesebbnek. Egy téli tájon nagyon jól tud mutatni egy forró csokizás vagy forralt borozás, főleg akkor, ha sikerül egy kis hóesést is elcsípnünk. 

A kültéri fotózás esetében az előnyök között mindenképpen meg kell említenünk a természetes fényeket is, melyekkel egy fotós remekül tud játszani. A késő délutáni időpont kifejezetten előnyös ilyenkor, a naplementéből ugyanis nagyon sok mindent ki lehet hozni egy családi fotózás alkalmával.

Emellett arra is fel kell készülnünk, hogy lehet, hogy az egész fotózást nagyon hidegben, hatalmas szélben kell lebonyolítanunk, és az is előfordulhat, hogy az idilli havas táj helyett inkább saras táj fog bennünket fogadni.

Egy jó fotós azonban az ilyen helyzetekből is ki kell, hogy hozza a maximumot, a hideg ellen pedig érdemes lehet termoszba egy kis meleg teát bekészíteni, hogy legyen, ami átmelegít bennünket.

Az öltözék szempontjából is fontos a helyszín, hiszen, ha a szabadtéri fotózás mellett döntünk, akkor nem csak szép, hanem meleg ruhát is kell választanunk.

Hogyan zajlik a műtermi családi fotózás? Mik az előnyei, és hátrányai?

A műtermi karácsonyi fotózás esetében, ha karácsonyi szezonról van szó, lélegzetelállító díszletekkel találhatjuk szembe magunkat, ha belépünk egy gyönyörűen kidekorált stúdióba.

Ilyenkor a stúdióban megjelenhet a karácsonyfa a háttérben, de helyet kapnak még a különböző díszek, girlandok, ajándékcsomagok, szánkók, melyek mind-mind remek hangulatot tudnak kölcsönözni a fotókon.

A stúdióban természetesen nem fogunk fázni, így választhatunk vékonyabb, lazább öltözetet is, sőt, ha szeretnénk, ilyenkor kényelmesen megtudjuk oldani az átöltözést is, ha többféle ruhába tervezünk fotózkodni.

A kisgyermekes családok esetében általában ideálisabb megoldás szokott lenni a stúdió fotózás, ám ebben az esetben a fotózáson kívül a stúdió bérlési díjával is számolnunk kell, mely egy plusz kiadást jelenthet számunkra.

A műteremben emellett bár picit kötöttebb időbeosztással kell számolnunk, éppen ezért érdemes már ősszel időpontot foglalni akkor, ha stúdióban szeretnénk lebonyolítani a karácsonyi fotózásunkat, hiszen itt gyakran el is fogyhatnak télre a szabad időpontok. De cserébe az időjárási körülményektől függetlenül tudnak rólunk szép, hangulatos, és profi karácsonyi fényképek készülni.

Fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]