A magyar tenger számos különleges, látványos helyszínt kínál a jegyespároknak is. Így aki a jegyesfotózását tervezi, bármilyen évszakban érdemes ellátogatnia a Balatonra. A víz eleve egy gyönyörű hátteret biztosít, de érdemes alaposan megtervezni a fotózás helyét és idejét is. Ebben segít ez a bejegyzés.

Északi vagy déli part?

Nem mindegy, hogy az északi vagy a déli parton fotózkodik a pár, már csak a naplemente miatt sem. Persze vannak, akik inkább a napfelkeltére esküsznek, de egy alapos tervezés senkinek sem árthat.

A legtöbben a nyári időszakra időzítik a jegyesfotózást, azonban a tavasz és az ősz is színek kavalkádját nyújtja, ráadásul ilyenkor a Nap alacsonyabban jár, ami a fotós számára is ideálisabb, hisz nem vetül árnyék az arcokra.

A télről már nem is beszélve, ahhoz azonban, hogy szép téli fotók készüljenek, igazán nagy szerencse kell. A havas táj ugyanis az elmúlt években egyre inkább ritkább vagy jobb esetben eltolódik februárra

Különleges helyszíneken

Érdemes olyan fotózási helyszíneket választani, melyek valamiképp kapcsolódnak a párhoz.

Ez lehet akár egy partszakasz, egy kávézó vagy épp egy kilátó, de egy kirándulási helyszín is. Amikor a pár kötődik a helyszínhez, kellemes emlékeket őriz az adott helyről, akkor az ott készült fotók teljesen más energiát sugároznak magukból.

Káli-medence

Dimbes-dombos tájakon járva a Káli-medencében is számos lehetőség van a fotózásra, kialudt vulkánok kúpjai, vár- és templomromok és levendulaföldek festenek hátteret a jegyespár mögé.

Tihanyi-félsziget

Az északi parton a Tihanyi-félsziget kínál sok lehetőséget a fotósoknak, és a jegyespároknak, érdemes felkeresni a vízpartot és az őslevendulást is, de a Belső-tó is remek hátteret kínál. Népszerű helyszín a fonyódi magaspart, a kikötő és a kilátó, ezek mindegyike kiváló hátteret fest a jegyespár mögé. Érdemes olyankor felkeresni ezeket a helyszíneket, amikor kevés a turista, így a fotózás zökkenőmentesebben zajlik majd.

Balatonboglár

A balatonboglári Gömbkilátó is egy kiváló jegyesfotó-helyszín, ez a 15 méter átmérőjű, gömb alakú kilátó alkalmat kínál a fotósnak a kreativitásra, a művészi beállításokra, különleges perspektívákra.

Barokkos hangulat

Az épített környezet is számos lehetőséget kínál, a keszthelyi Festetics-kastély a maga barokkos hangulatával igazán különleges képek elkészítésére nyújt lehetőséget, mint ahogy a Szigligeti vár is, ahol a múltat körülölelő táj is lenyűgöző látványt nyújt a fotókon is.

Balatonfüred

A múlt és a jelen találkozik Balatonfüreden, a Tagore-sétányon, ahol a hatalmas fák árnyékában a múlt ölelésében, mégis a jelenben pózolhat a jegyespár. Jó tanács, hogy mivel a sétány forgalmas sétáló út, így érdemes itt is olyan időpontot választani, amikor kevesen vannak. Nem messze a sétánytól a Halász és a Révész szobra található, és ha már itt járunk, érdemes felkeresni Bujtor István szobrát is.

Siófok

Csodaszép parkok, sétányok várják a Siófokra látogató jegyespárokat is, a Millenium park és a Jókai park pavilonjai kiváló hátteret nyújtanak a fotózáshoz, nem beszélve a rózsakertekről.

Badacsony

Aki pedig egy kicsit másra vágyik, érdemes célba vennie a Badacsony hegyet. A szőlősorok között valóban különleges felvételek készülhetnek. Ha valaki szeretne valóban különleges fotókat, és nem riad meg a koránkeléstől, akkor érdemes ide hajnalban jönni, a Csobáncra még a napfelkelte előtt jó, ha megérkezünk és így láthatjuk, hogy a hegyek mögül előbújik a nap.

Balaton vízparti fotók

Ha pedig a Balatont, mint a magyar tengert szeretnénk megörökíteni és megjeleníteni a fotókon, akkor Révfülöp is egy jó választás lehet. Meghitt, romantikus balatoni fotók készülhetnek itt, egy barátságosan kedves mólón álldogálva, üldögélve. A naplemente szerelmeseinek kiváló helyszín a balatonakarattyai magaspart, ahonnan a Tihanyi-félsziget és a Badacsony is látható tiszta időben.

Idő, türelem, tervezés

A jegyesfotózás megszervezésekor fontos, hogy szánjunk időt az egyes helyszínekre, ne zsúfoljunk bele egy délutánba-estébe mindent. Általában három-négy helyszínnél több nem is szokott beleférni és mindig a naplementéhez igazítsuk, annak időpontjából induljunk ki.

A jegyesfotózás fontos alkalom egy pár életében, sokszor ilyenkor találkoznak először az esküvői fotósukkal és szokják meg az érzést, hogy ők vannak a fókuszban.

Azért is jó ilyen alkalmat is beiktatni az esküvő előtt, mert így a nagy napon már nem lesz akkora az igazolom, legalábbis a fotózás miatt már nem feszengenek annyira a párok.

Fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]