A jegyesfotózás nagyon fontos egy pár életében, gyakran ilyenkor találkoznak először a későbbi esküvői fotóssal, ismerkednek meg azzal, hogy milyen is egy fotózás, amikor ők vannak a fókuszban.

Jegyesfotózás Pest megyében – klassz helyszínek a szuper képekhez

Pest megyében is számos helyszínen lehet különleges fotókat készíteni, legyen szó akár eldugott, kevésbé ismert helyekről, akár népszerű fotózási helyszínekről.

A helyszín kiválasztásakor érdemes a pár számára fontos helyeket is felkeresni, ami akár lehet egy buszmegálló, kávézó vagy múzeum is, bármi, ami kötődik a párhoz, a kapcsolatukhoz. Ezen felül pedig valóban végtelen a kínálat.

Épített környezet és természeti csodák Budapesten

Budapesten rengeteg gyönyörű helyszín várja a jegyespárokat, ezek egyike az ELTE botanikus kertje, a Füvészkert, ami leginkább a tavaszi-őszi időszakban nyújt romantikus hátteret a pároknak.

A Margit-sziget is egy ilyen helyszín, a zenélő kúttal, a víztoronnyal, melynek belsejében egy csigalépcső vezet a tetőre, de érdemes meglátogatni a japánkertet és a domonkos-rendi apácakolostor romjait is.

Egy másik igen népszerű, ikonikus helyszín a budai vár és a várkert, ami megannyi lehetőséget kínál a jegyesfotózásra. A Városliget romantikus hídjai, a budai arborétum mind csodálatos helyszínek a fotózáshoz, de érdemes Budapest határán kívül is szétnézni, hisz Pest megyében számos különleges, eldugott helyszín található.

Pest megye rejtett kincsei

Mielőtt a természeti csodákat járnánk körbe, érdemes megnézni, hogy az épített környezet milyen különlegességeit találjuk Pest megyében. Ezek egyike a gödöllői Királyi Váróterem, melyet 2011-ben az 1882-es eredeti tervek alapján újították fel. A neoreneszánsz épület feladata az volt, hogy Ferenc József császár és Erzsébet királyné kényelmét szolgálja.

Kiváló választás a jegyesfotózáshoz a szentendrei skanzen, ami hazánk legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma. 63 hektáron mutatja be a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját. Szentendre belvárosa is különleges helyszíneket rejt és különösen ősszel szép ez a környék. Mediterrán hangulatú színes utcák, macskakövek – meghitt pillanatok a fotókon, nem is kell több.

Akik szeretik a természetet, azok számára a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert is egy remek fotózási helyszín lehet. Ez egyébként hazánk legnagyobb botanikus kertje, csaknem 13 ezer növényfajjal. Egy kastélyparkból alakították át arborétummá, és az első írásos feljegyzések a kertről 1827-ből származnak. Olyan csodálatos helyszíneket találunk itt, mint a pálmaház, orchideák, kaktuszok, tavak virágzó tavirózsákkal és különböző egzotikus virágok.

Irány a természet!

A legszebb hátterek között pedig ott találjuk a természetet, a hegyeket, tavakat, dombokat, erdőket, pusztaságokat.

Igen, Pest megyében is. Ilyen helyszín a fóti Somlyó-hegy, ami valójában csak a nevében hegy, a valóságban domb, 288 méteres tengerszint feletti magasságával. Mészköves, löszös és homokos üledékkel tagolt domb, ami változatos élővilággal rendelkezik.

Nem kell messze menni ahhoz, hogy a sivatagban érezzük magunkat, a fóti homokbánya ugyanis igazi szaharai hangulatot és fotóhátteret kínál a jegyesfotózáshoz is.

Ha pedig az erdőkben, hegyekben érzi jól magát a pár, akkor irány pilisi Teve-szikla, ami egy merészen kiálló, kettős ágú szirt, aminek tetejéről remek kilátás nyílik a Pilisre.

A Pilis déli lejtői is számos különleges élményt és látványt kínálnak. Fontos, hogy ilyenkor pontosan tervezzük meg, hogy mikor indulunk és hogy mennyi idő is lesz a fotózásra, mindig a naplementéhez igazítsuk a fotózás időtartamát. Lehetőleg laza öltözetben menjünk, ha egy kicsit elegánsabb fotókat szeretnénk, akkor érdemes azért egy váltócipőt vinni. Azt pedig mindenképp nézzük meg előtte, hogy hol megy le a nap, ne a helyszínen kelljen improvizálni.

A jegyesfotózás helyszínének kiválasztásakor sincs könnyű dolgunk, hisz Pest megye is számos különleges helyszínt kínál. Ha tanácstalanok vagy bizonytalanok vagyunk, érdemes a fotós segítségét kérni, hisz ő biztosan sok helyszínt ismer, ezzel pedig máris előrébb vagyunk.

Ha pedig a turisták által igencsak látogatott helyen szeretnénk elkészíttetni a jegyesfotókat, arra figyeljünk, hogy lehetőleg ne hétvégi napon legyen a fotózás. A fotósunk dolgát és a saját dolgunkat is megkönnyítjük azzal, ha egy viszonylag forgalmatlan napot nézünk ki a fotózásra, így mi is fesztelenebben pózolhatunk a kamera lencséi előtt.

Ajánló: Jegyes fotózás a Balaton és környékén

Fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]