A főváros rengeteg különleges fotóhelyszínt kínál a házasulandóknak, legyen szó akár kreatív fotózásról vagy épp páros-jegyes fotózásról.

Budapest, a tökéletes esküvői fotók városa

Aki a természet közelségére vágyik, a parkok, kertek, arborétumok jelenthetnek számára jó választást, mint a Margitsziget, az ELTE Füvészkertje vagy épp a Budai Arborétum. A Városliget és a Hősök tere is különleges helyszínt nyújt, aki pedig a víz közelségére vágyik, kiváló fotózási helyszínt nyújt a Kopaszi-gát, a Feneketlen tó vagy épp a rakpart és a városligeti tavak.

Azok is megtalálják a számításukat, akik kastélyok, várak, paloták díszletében képzelik el esküvői fotóikat, a Budai vár, a Várkert Bazár, a Halászbástya, a Festetics Palota, a Nagytétényi kastély és a Szent István Bazilika is méltán népszerű választás.

Kreatív fotózási helyszín viszont bármi lehet, amit a pár el tud képzelni és a fotós is kivitelezhetőnek tartja ott a felvételek elkészítését. Olyan helyszínekre kell ilyenkor gondolni és választani, melyek valamilyen módon kötődnek a párhoz, lehet ez akár egy metrómegálló, ahol elcsattant az első csók, az egyetem, ahol megismerkedtek és így tovább. Az átlagostól eltérő helyeket maguk a fotósok is kedvelik, és ilyen hely lehet például a Parlament vagy a Tropicarium is.

A természet lágy ölén

Könnyen megközelíthető és számos lehetőséget kínál a Margitsziget. Sokan választják ezt a fotózásuk helyszínéül, ami nem csoda, ez a rendezett környezet ugyanis sok élményt tartogat. Például itt a Japán-kert, vízeséssel, kis kanyargós utakkal, sziklákkal és csodaszép virágokkal.

Az Árpád-hídhoz közeli zenélő kút is remek kreatív fotózási helyszín, az oldalán lévő lépcsőfeljáró számos lehetőséget kínál a kreatív szemeknek. Csakúgy, mint az öreg fák között kiemelkedő nyolcszögletű víztorony, a belsejében kanyargó csigalépcsővel.

Az ELTE Füvészkertje a természet szerelmeseinek jó választás, az angolpark-stílusban épült botanikus kert változatos helyszíneket kínál. A Viktória-ház medencéjében tündérrózsák élnek, a borostyánnal futtatott épületek mellett az üvegházak is különleges helyszínt kínálnak.

Az épített környezet csodái

Akik szeretik a régi épületeket és a panorámát, azok számára a Budai vár igazi kincsesbánya. A hajlani órákban még kevesen vannak, így érdemes ekkorra időzíteni a fotózást.

A Halászbástya és a vár környéke, a Várkert Bazár számos különleges fotó elkészítéséhez nyújt kiváló hátteret, érdemes kihasználni ezt a lehetőséget is.

A Városliget is számos lehetőséget kínál, itt a természet és az épületek egyaránt különleges díszletet nyújtanak, a Városligeti-tó pedig a vizek szerelmeseinek kínál élményeket és persze szép fotókat.

A lehetőségek végtelenek

A Citadella és a Gellért-hegy is emblematikus helyei a fővárosnak, a szabadság jelképe lett maga a Citadella, holott a Habsburgok azért építették, hogy szemmel tudják tartani a lázongó magyarokat. Akárhogy is, innen is csodás panoráma nyílik a városra és igazán lenyűgöző képek elkészítésére is lehetőség van.

A Budai Arborétum a maga több mint 7 hektárjával a természet közelségét nyújtja a nagyvároson belül. Többszázféle dísznövény, kanyargós utak és hatalmas fák jelentik itt a díszletet.

A 17. századtól kedvelt hely a Normafa, a kirándulók, pihenni vágyók mellett előszeretettel keresik fel a kreatív esküvői fotózások alkalmával is. Kápolnák, barlangok és források teszik még különlegesebbé ezt a helyet, amelyet egy nap is kevés bejárni.

Ha a hegyekbe vágyunk, az Apáty szikla is remek választás, ez a Hármashatár-hegy egy kisebb tömbjének sziklaképződménye. Dolomit alkotja a falszerű, meredek szirtet, ami különleges képek elkészítésére is kiváló környezetet biztosít. Csakúgy, mint a Feneketlen tó, háttérben a Szent Imre templommal, ami szintén kedvelt helye a kreatív fotósoknak.

A város határán túl

Budapest mellett egész Pest megye is számos lenyűgöző helyszínt kínál. Itt van például a pilisborosjenői Teve szikla, ami egész évben szabadon látogatható. Erről a kettős ágú, teve formájú szirtről nagyszerű kilátás nyílik a Szénásokra és a Kutya-hegy felé.

A hegyek szerelmeseinek jó választás lehet a Budaörsi Kőhegy is, ahol egy kis kápolna is magasodik. Ha már itt járunk, érdemes átsétálni a Kálvária-dombra is, ez ugyanis nincs messze a kápolnától.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]