A kreatív esküvői fotózás helyszínének, helyszíneinek kiválasztása sokszor nem egyszerű feladat. Hisz az ember szeretné, ha különleges, gyönyörű helyszínen készülnének a fotók, de mindeközben azt is, ha valamiképp a pár személyisége is megjelenne ezeken a fotókon.

Nem mindegy az évszak és a napszak sem

A helyszínválasztásnál érdemes figyelembe venni az évszakot és a napszakot is. Nyáron például, amikor a Nap magasan jár, tartózkodni kell a kültéri fotózástól, ilyenkor ugyanis olyan árnyékok vetülnek az arcra, melyeket azért jobb elkerülni.

Felhős időben, amikor sehonnan nem süt a nap, és így nem vetül árnyék sem, valamivel jobb a helyzet. Ez a könnyebbség azonban a fotósok számára nehézséget is jelent, így ugyanis nem tudnak játszani a fényekkel-árnyékokkal, melyek igazán különleges végeredményt nyújthatnak.

Mielőtt helyszínt választanánk, érdemes megnézni, hogy hol kel fel és hol nyugszik le a nap. Általában a naplementés képek azok, melyek gyakoribbak, de ennek praktikus okai is vannak.

Az öltözködés, frizura, smink idő, míg elkészülnek, nem is beszélve a helyszínre utazás idejéről. Természetesen nagyon is ajánlott napfelkeltekor fotókat készíteni, ennek is megvan a gyönyörű varázsa. Viszont érdemes alaposan felkészülni rá.

A naplementés fotózásnál érdemes azt számításba venni, hogy mikor megy le a nap, és úgy kalkulálni, hogy innentől mintegy 20 perce van még a fotósnak arra, hogy képeket készítsen. Tehát a kreatív fotózás idejének kikalkulálásánál mindig a napfelkelte/naplemente idejét vegyük alapul.

Ikonikus helyszíneken

A kreatív fotózás helyszíne bármi lehet, ami a pár számára valamilyen jelentőséggel bír. Sokan szeretnék például, ha a megismerkedésük helyszínén készülnének ezek a fotók. Ezek nagyon romantikus elgondolások, azonban a valóság talaján maradva gondolja át mindenki, hogy fotóhelyszínnek megfelelnek-e ezek a helyek.

Ha az első csók egy zsúfolt metrómegállóban csattant el, igazán különleges lesz, ha a kreatív fotózáson is itt pózol a pár. De ugyanígy a közös élet mozzanatai is megjelenhetnek a fotón. Arra figyelni kell, hogy ha zárt térben lesz a fotózás, azt minden esetben egyeztetni kell a hellyel. Van, ahol nincs lehetőség ilyen fotók készítésére, máshol ezért mélyen a zsebbe kell nyúlni, sok hely ugyanis fizetős szolgáltatásokat nyújt ilyen esetekben.

Az első randevú, az első közös kávézás, az első kirándulás, a lánykérés helyszíne mind mind visszaköszönhetnek a kreatív fotókon is, így lesz igazán egyedi a végeredmény.

Fotózás beltéren

Ha egy kastély vagy múzeum, vagy épp könyvtár belsejében szeretne valaki fotózkodni, mindenképp járjon utána, hogy ennek milyen feltételei vannak.

Azonban van más lehetőség is a beltéri fotózásra. Olyan stúdiók, melyek kifejezetten ilyen szolgáltatásokat nyújtanak. Nagy előnye ezeknek a stúdióbeli fotózásoknak, hogy itt nincs zavaró tényező, nem szól közbe az időjárás, ami sok esetben bizony átírja a terveket.

Itt a körülmények konstansak, a fények tökéletesek, a díszlet is és valamennyi körülmény az. Ha tehát valaki biztosra szeretne menni, ilyen helyszínekben is gondolkodhat.

Kellékek a fotózáshoz

Igazán különleges fotók születhetnek akkor, ha különböző kellékeket használunk. Az elmúlt években vált hazánkban is népszerűvé a különböző színű füstbombák használata, ezek  sokak által kedveltek. Kellék, díszlet lehet egy motor vagy autó is, ha a pár számára fontosak ezek a járművek.

Kutyával fotózkodni nem könnyű, azonban egy jólnevelt ebbel igazán különleges, vicces képek készíthetők. Egyszerű és nagyszerű díszlet egy különleges képkeret is. A legjobb díszletet viszont maga a környezet, a természet jelenti. Festői tájak, vándorló felhők, izzó naplemente, nem is kell ennél több!

Hegyek, dombok, völgyek, sziklák és tisztások kínálnak szerte az országban különleges környezetet.  A festői környezetben pedig valóban különleges fotók készülhetnek.

Minden évszak más és más szépséget kínál, a tavasz az ébredő természet lágyságát, a nyár a színes bujaságot, az ősz a nyugalmat a maga lágy színeinek kavalkádjával, míg a tél a tisztaságot, már amennyiben van hó. A természet sokszor kiszámíthatatlan, ezért is érdemes úgy tervezni a kreatív fotózási napot, hogy legyen egy B-terv, egy esőnap.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]