Sokan elfelejtik, hogy az esküvő róluk szól, vagy róluk kellene szólnia, de annyira igyekeznek, hogy mindenki jól érezze magát, hogy megfeledkeznek arról, hogy a saját világukat és benne önmagukat kell tükrözze, ne a szülők vagy épp a nagyszülők vágyait, álmait. Merjetek önmagatok lenni és mutassátok meg azt a fotósnak is!

Különleges nap

Számos lehetőség van arra, hogy igazán varázslatossá tegyük a nagy napot, és úgy mondjuk ki a boldogító igent, hogy az tényleg különleges legyen a számunkra. Megannyi lehetőség áll a rendelkezésünkre, ezért mindenképp célszerű végiggondolni és megtervezni, hogy mit szeretnénk igazán, és mennyire szeretnénk egyedi esküvőt.

Extrém sportok, mint ceremónia?

Megtehetjük, hogy hőlégballonon, bungee jumping közben, egy sziklán állva, egy hajón vagy akár a víz alatt mondjuk ki az igent, ahol csak mi vagyunk, a hivatalos ceremóniára pedig meghívjuk a szeretteinket és barátainkat is.

Lehet egyedi a ruha, a helyszín, de a dekoráció vagy a meghívó is. Manapság már szinte bármilyen ötlet megvalósítható!

De lássuk, melyek a leggyakoribb módok, amivel igazán extrém, egyedi lesz egy esküvő.

Egyedi esküvői ruhák: nem kell ragaszkodni a fehérhez 

A menyasszonyi ruha színe jellemzően a fehér, vagy annak valamilyen árnyalata, de nem muszáj ragaszkodnunk a konfekciókhoz, ha nem szeretnénk.

Ha igazán egyedi, extrém ruhát szeretnél, akkor választhatsz színes esküvői ruhát is, lehet piros, sárga, kék, de akár fekete is. De nemcsak a színe lehet extrém a ruhádnak, hanem akár a szabása is, elöl vagy hátul rövid, élő virággal díszített, vagy csupa strassz és csillám.

Ugyanez a helyzet a cipővel is, esküdhetsz akár térdi érő lakkcsizmában vagy acélbetétes bakancsban is, ha ezt szeretnéd.

Jelmezes esküvők

A jelmezes esküvők sem ritkák, ahol egy adott tematika köré épül az esküvő. Lehet ókori római, középkori stílusú, de akár rocker vagy BDSM esküvő is.

Lényeges persze, hogy ne a vendégek megbotránkoztatása legyen a cél, hanem az, hogy kifejezzük az egyéni stílusunkat.

Az sem ritka, hogy a tematikus esküvőre csak a barátok hivatalosak, egy hagyományosabb ceremóniára pedig a rokonok.

Egyedi esküvői helyszínek

Amennyiben valamilyen különleges helyszínt célzunk meg, egy parkot, a tó közepét, vagy egy hőlégballont, esetleg egy várromot vagy bármi más nem szokványos helyszínt, és oda valamiért nem megy ki az anyakönyvvezető, akkor sem kell lemondanunk az álmainkról!

Ma már kérhetünk szertartásvezetőt is, aki bárhová kimegy, és „összead” minket. Természetesen ez nem hivatalos, ugyanis a törvényes, hivatalos házasságkötéshez anyakönyvvezetőre van szükség, ám a hivatalos ceremóniát letudhatjuk még a nagy nap előtt, a különleges helyszínen tartott ünnepséget pedig levezetheti a szertartásvezető.

Egyértelmű, hogy a házasságot kötő pár melyiket tekinti majd „hivatalosnak” és melyiket papírmunkának.

+1 jótanács, az engedélyek

Érdemes persze érdeklődni, hogy az adott terület, helyszín közigazgatásilag melyik önkormányzathoz tartozik, és hogy az ottani anyakönyvvezető vállal-e külső helyszínen házasságkötést. Ez nem minden esetben egyértelmű!

A Balatonon például egyes településeken az anyakönyvvezető a partra még kimegy, de egy hajóra már nem. A szertartásvezető viszont szinte bárhová elmegy, ezért nem kell a legextrémebb ötletekről sem lemondani, csak egy bevállalós szertartásvezetőre lesz szükség.

Örök emlék – egyedi esküvői fotók

Ha nem szeretnéd sokkolni idős szüleidet, nagyszüleidet, anyósodat, apósodat egy igazán extrém esküvővel, de mégis szeretnéd, ha az esküvőtök legalább egy kicsit a ti egyediségeteket, hobbitokat tükrözné, akkor az esküvői fotókkal teheted igazán különlegesség az alkalmat.

A tresh the dress nagy divat volt pár évvel ezelőtt, de még ma is akadnak, akik az esküvői fotózást a menyasszonyi ruha tönkre tételével teszi felejthetetlenné. Lehet menyasszonyi ruhában a tóban úszni, homokban vagy sárban hemperegni, összefestékezni, az ötleteinknek csak a képzelet szabhat határt.

Persze attól is egyedi lehet, hogy bérlünk egy különleges járművet, mondjuk, old timer autót, tankot vagy akár monster truckot, de öltözhetünk jelmezbe attól függően, milyenek is vagyunk valójában.

Lehet persze finoman becsempészni az egyedi stílusunkat, mondjuk egy futós cipőt, egy túrabakancsot vagy szöges latex csizmát a ruha alá.

A képek úgyis nekünk készülnek, főleg mi fogjuk nézegetni, ezért érdemes olyan fotózási témát választani, ami igazán emlékezetes lehet a számunkra.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]