Mi a különbség a jegyes fotózás és az esküvői kreatív fotózás között?

A jegyes fotózás általában az esküvő előtt történik, normál ruhában (nem ünnepélyes ruhában) történő fotózás. Hasonló, mint egy páros fotózás, viszont itt nagyobb szerepet kap a jegygyűrű.

A páros és a jegyes fotózás is kiváló alkalom arra, hogy a párok megismerkedjenek a pózokkal, velem, így összeszokott és gördülékeny lesz később az esküvői kreatív fotózás is. Az esküvői csomag tartalmazza a jegyes fotózást is.

Ugyanazon a napon legyen a kreatív és az esküvői fotózás?

Nem könnyű téma, érdemes alaposan átgondolni. Mint fotós úgy gondolom, a fényképezéshez elengedhetetlen a nyugodt környezet nem csak számomra, hanem legfőképp a párok számára. Ehhez kapkodás nélküli munkára van szükség, így személy szerint a külön napi fotózás mellett teszem le a voksomat.

Az aznapi kreatív fotózásnál sajnos sokszor az órafigyelés nyomása és a szigorú menetrend lerövidíti az alkalmat.

A legszebb jegyesfotókat szeretem ellenfényben vagy naplementekor elkészíteni, ami szintén a külön nap mellett szól. Az ilyen képek tükrözik leginkább a stílusomat.

Gyakran szeretnék a párok a koradélutáni vagy a délelőtti időkben megtartani a fotózást, ez sajnos a fény viszonyok miatt nem a legalkalmasabb.

Külön kreatív napot esküvő után érdemes tartani, így a férj nem látja teljes pompájában a menyasszonyt az esküvő előtt, ezzel pedig a hagyományokra figyelünk.

Bár az aznapi fotókészítés költséghatékonyabb (sminkes, fodrász), de a nyugodt élményt semmi nem tudja kárpótolni és ezek a fotók egy életre szólnak majd 🙂

Hogyan zajlik az esküvői fotózás?

A készülődés pillanatától egészen hajnali 1 óráig  ott sürgök-forgok a közeletekben. Szeretem, ha minden alaposan meg van tervezve, ezért a forgatókönyvet (időpontok, vendégek, helyszín sajátosságai) mindenképp egyeztetjük. Így az esküvő minden részére megfelelően fel tudok készülni és véletlenül se maradjak le egy fontos momentumról sem.

Adódhatnak olyan helyzetek, szituációk, amelyre külön kell készülni. Pl. szűkebb helyre más fotó- és videóbeállítások szükségesek.

Hogyan zajlik a kreatív fotózás?

A kreatív fotózás alkalmával előre egyeztetett helyszínen és időpontban eltöltünk együtt kb. 2 órát. Azt szoktam ajánlani, hogy csatlakozzon egy barát/ barátnő is segítségül, aki tud segíteni pl. megigazítani a ruhát.

Mindig átbeszéljük mi legyen a koncepció, adok feladatokat is, amikből pillanatképek születnek, illetve lesznek beállított képek is.

Hogyan válasszunk helyszínt a jegyes vagy a kreatív fotózáshoz?

Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy milyen stílusú képeket szeretnétek, ennek megfelelően segítek helyszínt választani. Ha például belvárosi fotókat szeretnétek, vagy pl. a Halászbástyán készíteni a képeket, akkor nagyon kell figyelni az optimális időpontválasztásra, hiszen a délutáni és az esti időszakokban nagyobb tömegre lehet számítani. Cserébe a hajnali, reggeli képek elképesztően sikerülnek!

Készülődésnél mire érdemes figyelni?

A helyszín választásra mindenképp figyelmet kell szentelni, érdemes minél világosabb és letisztultabbat választani. A háttérben lévő felesleges dolgokat érdemes eltávolítani, hogy ne zsúfolt képek készüljenek. Ez pl. egy otthoni készülődés esetén fontos, míg egy szálloda szobában kevésbé.

Nagyszerű, ha részt tudnak venni a szülők és a barátok is a fotózáson, hogy minél szebb pillanatokat örökítsünk meg. A koszorúslányok és a fiúk társaságát, a pezsgőzést, a készülődést mind-mind érdemes lencsevégre kapni. Minél felszabadultabb a hangulat, annál jobb.

Mire figyelj az esküvő napján?

Vannak olyan esetek, ahol a lehetőségek sajnos korlátozottak. Templomi esküvő esetén mindenképp érdemes a pappal előre kell egyeztetni, hogy a videós és a fotós mennyire mozoghat szabadon. Nem mindenhol egyértelmű.

Ugyanígy a polgári szertartásnál is egyeztetni kell a megfelelő személyekkel. A fotóst és a videóst érdemes tájékoztatni, hogy milyenek a helyszínek (pl. templom), hogy felkészülhessünk a megfelelő felszerelésre. Érdemes azt is megbeszélni, hogy hol fogtok állni pl. a gyűrű felhúzásánál.

Polgári ceremónia esetén, szintén hasonlókat tudnék javasolni. A gyűrűhúzást érdemes lassan csinálni, ezzel nagyot segítve a munkánkat (és persze az emlékgyártást), illetve aláírásnál érdemes feltekinteni egy pillanatra, amíg készül néhány jó fotó. Szabadtéri cermónia esetén – főleg nyáron – nagyon fontos, hogy hova ültök. Ha épp a nappal szemben, az sem nektek, sem nekünk nem előnyös sajnos.

Elsősorban kiéghet a kép, másodsorban pedig hunyorogni fogtok. Csoportfotózás esetén érdemes előre egyeztetni, hogy hol fognak készülni a képek. Jó tanács, hogy legyen egy listátok kivel szeretnétek képet készíteni. Sokat segít, hogy senki se maradjon ki, illetve ezzel az aprósággal dinamikussá tehető a folyamat, sőt akár a gratulációval is érdemes egybekötni.

Esküvői fotós és videós jobb, ha egy szolgáltató?

Egyértelműen jobb egy összeszokott csapatot választani, így én ezt ajánlom minden esetben. Jobb egy összeszokott csapat, akiknél megvan az összhang és már dolgoztak együtt több alkalommal is.

Nagyobb terhet tudunk levenni a vállatokról, ami az elkészült anyagokon keresztül is visszaköszön. Ezt már csak akkor lehet fokozni, ha a ceremónia mester is csapattag, akivel már „rutinból” tudunk együttműködni.

Milyen tanácsokat tudnál adni a nagy napra a fotózáson túl?

Több tucat esküvővel a hátam mögött az egyik legfontosabb tanács, hogy igyatok elég vizet. Bár triviálisnak hangzik, de az izgalom és az időbeosztás miatt erről a fontos dologról könnyű megfeledkezni.

Illetve bár kicsit közhelyes, de próbáljátok minél jobban megélni a pillanatokat, hisz ez a Ti nagy napotok és annyira gyorsan elrepül az egész nap és este. Élvezzétek, hisz rólatok szól! 🙂

Tudsz segíteni, ha fodrászra és sminkes lenne szükség?

Természetesen igen, mindkettőben tudok segíteni. Két nagyon kedves, mosolygós sminkessel és fodrásszal dolgozok együtt.

Hogyan tudtok időpontot foglalni esküvői fotózásra?

Időpontfoglalásra itt az oldalon keresztül az időpontfoglaló rendszerben van lehetőség. Ezenkívül telefonon (+36 30 575 0332) és e-mailben is tudok segíteni. (huszaiphoto@huszaiphoto.hu)

Melyik csomagot válasszam?

Ebben tényleg azt kell átgondolni, hogy mennyi képet szeretnétek, hány szettben szeretnétek fotózkodni, mennyi idő kell nektek arra, hogy ellazuljatok.

Én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ne feszélyezett hangulatban teljen a fotózás. Ha nem vagy biztos, nyugodtan írj e-mailt (huszaiphoto@huszaiphoto.hu) vagy hívj fel a +36 30 576 0332-es számon.

Mikor és milyen formában kapjuk meg a képeket?

A választott csomagtól függ pontosan hány képet is kaptok meg – 45 napon belül. A letöltést dropox link formájában biztosítom

Instruálsz bennünket a fotózás alatt?

Igen, különböző feladatokat adok, szituációkat. Sokszor helyzeteket teremtünk elő, amiből a legszebb pillanatképek születnek.

Emellett persze bevált és szeretett beállításokat is szeretek fotózni és itt is nyitott vagyok minden ötletre. Szeretem a bensőséges pillanatokat lencsrevégre kapni.

Hogyan történik a fizetés?

A fizetés a szerződésben meghatározott ütemben történik, egy foglalóval/előleggel, majd az esküvő napján a fennmaradó összeggel. Természetesen mindkét esetben számla ellenében.

 • Polgári szertartás fotózása,
 • Templomi szertartás fotózása,
 • Csoportkép, csokordobás fotózása,
 • Vacsora, tánc stb. fotózása
 • Online előzetes konzultáció,
 • Az összes kép átadása dropboxon,
 • A vacsora helyszínén fotózás hajnal 1:00-ig. Igény esetén meghosszabbítható 20.000 Ft/óra áron.
 • (Pestmegyén kívül, kiszállási díjat számolunk fel.)

Átadott termékek: Kb.: 800 db teljes méretű fotó, utómunkával, felhő tárhelyről letölthetően átadva.

 • Időtartam (egész napos komplett)
 • Jegyes fotózás
 • Kreatív fotózás, akár külön napon is (45db szakmai szemmel átválogatott és megszerkesztett kép)
 • Előkészületek fotózása
 • Polgári szertartás fotózása
 • Templomi szertartás fotózása
 • Csoportkép, csokordobás fotózása
 • Vacsora, tánc stb. fotózása
 • Online előzetes konzultáció
 • Az összes kép átadása dropbox-on keresztül
 • A vacsora helyszínén fotózás hajnal 1:00-ig. Igény esetén meghosszabbítható 20.000 Ft/óra áron.
 • (Pestmegyén kívül, kiszállási díjat számolunk fel.)

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]