Az esküvői fotózásra érdemes alaposan felkészülni, ezt pedig nemcsak az ünnepi ruhát, sminket és frizurát takarja, hanem azt is, hogy nagyjából tisztában legyen azzal a pár, hogy milyen fotókat szeretne. Hogyan pózoljunk tehát az esküvői fotókon? Ebben a bejegyzésben pózolási ötleteket, tanácsokat hozunk az esküvőre és az azt követő lagzira.

Készülni érdemes, de feszengeni semmiképp

Persze nem kell bemagolni és megtanulni pózok tucatjait, de nem árt tisztában lenni néhány aprósággal.

A fotósok egy része teljesen szabadjára engedi a párt, így készülnek a spontán fotók, melyek esetében egyáltalán nincs is szükség a pózolásra. Ez egy nagyon jó trükk, a mai digitális korszakban, amikor lehetőség van képek ezreinek elkészítésére is, a fotós munkája sokszor hasonlít a fotóriporteri munkához.

Az ilyen beállítottság előnye, hogy az őszinte pillanatokat is könnyen meg lehet örökíteni. A fotósok ilyenkor olyan felvételeket készítenek, melyek nem erőltetettek, nincsenek megtervezve, igazi hangulatképek.

Ennek oka, hogy a legtöbben nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy fotózzák őket, ilyenkor sokszor előfordul, hogy a pár átadja magát az önfeledt pillanatoknak, amikor észbe kapnak, hogy fotózzák őket, már a legjobb képek le is készültek.

Görcsös pillanatok

Ez az egyik legrosszabb, ami történhet, de a fotós szól, ha valamit máshogy kellene csinálni. Görcsölni semmiképpen sem szabad, hiszen ha a pár merev és természetellenesen viselkedik, akkor az végeredményen is látszik majd.

Persze ilyenkor elhangzik a jótanács, hogy hogy tegyen úgy a pár, mintha ő ott sem lenne, csak lazán, csak mosolygósan… de ezt mondani könnyebb, mint meg is tenni.

Mit csináljunk a karjainkkal a fotózáskor?

Az egyik leggyakoribb kérdés és a legfontosabb, hogy ne nyomjuk hozzá a testünkhöz!

A menyasszony egy fokkal szerencsésebb helyzetben van, mert neki ott a csokra, amit tarthat, de mi a helyzet a vőlegénnyel? Nos, ha ölelkezős fotók készülnek, akkor nincs gond, minden más esetben fontos, hogy a vőlegény karja ne lógjon, tehát például tegye lazán  zsebre vagy épp mutasson valami a kezével, sőt akár ragadjon meg egy poharat.

Hiba szokott lenni a nyitott szemmel való csókváltás, de az intenzív csókolózás és az is, hogy a séta helyett a pár sietősen lépked. Ezek kivédésére lehet készülni és ezzel elkerülni, de vajon melyek azok a pillanatok, amiket minden fotós szeret megörökíteni?

Természetesen a legszebb pillanatokat

Az egyik ilyen pillanat, amikor a menyasszony megcsodálja a ruháját, még mielőtt magára öltené. Ugyanígy különleges pillanatoknak lehetnek tanúi azok, akik ott vannak a pár fogadalomtételekor, ez egyre gyakrabban szűk körben, csak a fotós és a videós jelenlétében zajlik le.

Az aprós részletek a fotózás során

Persze nem árt figyelni az apró részletekre sem, ilyen az, amikor a menyasszony a fülébe helyezi a fülbevalóját, a vőlegény bekapcsolja az óráját és így tovább.

Már maga a készülődés is sok megörökítendő pillanatot kínál: a menyasszony felveszi a cipőjét, ennek kicsit Hamupipőkés-érzete is lehet, ráadásul így a ruha is teljesen új perspektívába kerülhet. Mint ahogy a vőlegény esetében az öltöny begombolása, a nyakkendő megkötése és különleges pillanatok.

Elengedhetetlen képek

Nézzük milyen klasszikus, kihagyhatatlan képek készülnek a nagy napon.

Menyasszonyi csokor

„Kötelező” kép a menyasszonyi csokor fotózása egy olyan pózzal, amikor a menyasszony mosolyogva néz le a csokrára – ezzel nem lőhetünk mellé. Ráadásul egy ilyen fotó megmutatja menyasszonyi sminket is!

Nagyszerű pózokra nyújt lehetőséget egy menyasszonyi fátyol, minél grandiózusabb, annál több lehetőséget kínál. Ha úgy helyezkedik el a menyasszony, hogy a fény átszűrődik a finom anyagon, akkor valóban különlegesen varázslatos képek születhetnek.

Fátyol

A fátylat további kreatív pózokhoz is fel lehet használni, melyek által a fátyol mintegy keretet ad a menyasszonynak. Még ha nem is fúj a szél, akkor is lehetséges ezeket elkészíteni, egy segédre van csupán szükség, aki a fotós kérésére meglebbenti a fátylat.

First look, vagyis első pillantás

Az egyik legfontosabb és legromantikusabb fotó, amikor a menyasszony és a vőlegény először pillantják egymást. Hosszú évek múltán is nagyszerű lesz az ekkor készült képeket visszanézni.

Ilyenkor fontos, hogy a párnak nem szabad arra gondolni, hogy ott van a fotós, vagy a videós, csak és kizárólag egymásra kell koncentrálniuk, megélni a pillanatot és őszintén, mélyen egymás szemébe nézni. Itt az érzelmeknek kell ilyenkor átvennie az uralmat.

A fotósok nagyon szeretik a homlokra adott puszit, ezek igazán meghitten mutatnak a fotókon is, ne csodálkozzunk hát, ha ilyesmire kér a fotósunk.

Menyasszonyi ruha

Mint ahogy a menyasszonyi ruhában történő forgás is igazán látványos tud lenni a fotókon, akár egyedül, akár úgy, hogy a vőlegény pörgeti a menyasszonyt.

Ölelések, nevetések, csókok

Mindezek a pillanatok mind megörökítendők, és a legjobb, ha ezek spontán történnek meg. Tehát a merev esküvői pózok begyakorlása helyett inkább az a fontos, hogy a pár érezze jól magát a fotózás közben és élvezze ezt a különleges eseményt.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]