A kreatív esküvői fotózás alkalom arra, hogy a jegyespár megismerkedjen a fotóssal, és magával a fotózás élményével. Egy nap, amit a páros képek elkészítésére szánnak.

Fontos kérdés, hogy mikor is legyen a kreatív fotózás. Sokan az esküvő napjára tervezik, ez azonban nem feltétlenül a legjobb megoldás. Ilyenkor ugyanis nem nagyon lehet csúszni időben, és az időjárás is elég bizonytalan tényező. Ha egy külön napra tervezzük a fotózást, annak nagy előnye, hogy ha rossz az időjárás, akkor át tudjuk tenni egy másik napra. A pár is nyugodtabb, hisz nem stresszeli őket a nap hátralévő része. Egy olyan nap, ami csak a fotózásé, igen sok előnnyel jár. Hátránya az lehet, hogy költségekkel is: a fotós, a fodrász, a sminkes díja.

Mikor legyen a kreatív fotózás?

A házasságkötés előtt vagy után? Ha a nagy nap előtt készülnek el a kreatív képek, annak előnye, hogy a menyasszony és természetesen a vőlegény is megtanulja viselni az öltözékét, így a nagy napon egy kicsit már komfortosabb, kényelmesebb lesz a viselet. Sokszor ilyen alkalomra készülnek el a próbasminkek és frizurák, így ha valami mégsem olyan, mint amilyennek azt a menyasszony megálmodta, még van lehetőség ezt korrigálni. Akik viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy egymást csak a nagy napon, az oltár előtt pillanthassák meg, vagy épp az egyre gyakoribb first look-fotózáson, azok számára nyilván egy kreatív fotózási nap csak az esküvő után lesz releváns.

A napszak sem mindegy. Általában a naplemente az, amikor a legszebbek a fények, így érdemes a naplemente körüli időre időzíteni a fotózást. Arra számítsunk, hogy naplemente után még nagyjából húsz percig tud jó képeket készíteni a fotós, innen számoljunk vissza, hogy hány helyszínt is szeretnénk felkeresni.

Az időpont kiválasztásánál arra is figyeljünk, hogy ha olyan helyszínt szeretnék felkeresni, ami a turisták által is látogatott, akkor inkább egy hétköznapot nézzünk ki. Lassítja és igen nehezíti is a fotózást, ha a fotósnak az embereket kell kerülgetnie, megkérnie, hogy álljanak ki a képből. A nyugodt környezet szebb képeket szül.

Melyik a legjobb helyszín az esküvői fotózásra?

A legnépszerűbb helyszínek azok, ahol gyönyörű, festői környezetben pózolhat a pár. A jó helyszín az, ahol jól érzi magát a pár, és a legjobbak pedig azok, melyekhez kötődnek is valamilyen módon. Az első közös túra, az első csók, randi, piknik? Érdemes ezeket a helyeket is felkeresni a kreatív fotózáshoz. A természet mindig jó választás, de ugyanígy a beltéri fotóknak is megvan a maguk varázsa. Egy kastély, egy vár, egy múzeum vagy akár egy könyvtár is remek helyszín a kreatív fotózáshoz, arra azonban figyelni kell, hogy mindig kérjünk engedélyt a fotózáshoz. Sok esetben a szabadtéri fotózások is engedélyhez kötöttek és bizony sokszor még fizetni is kell azért, hogy az adott helyszínen készülhessenek esküvői fotók.

Milyen stílusban készülnek a fotók?

Sokféle stílusban készülhetnek az esküvői fotók, ezek a stílusok azonban nem különülnek el élesen egymástól. Azt már a fotós kiválasztásánál el kell dönteni, hogy milyen stílust szeretne a pár.

A klasszikus, beállított képek mellett egyre népszerűbb az úgynevezett riport- és dokumentumfotózás is, ha pedig a kreatív fotózási napról van szó, akkor is széles a skála. A természet számtalan lehetőséget kínál, a lényeg, hogy előtte mindenképp érdemes bejárni a helyszínt: egy erdő, egy hegy, egy kastély vagy vár, egy kilátó is tökéletes helyszín. Sokan vágynak a csendbe, nyugalomba. A festői környezetben készített fotók pedig varázslatos nyugalmat árasztanak magukból. Igazán különleges eredményeket lehet elérni természetes fényekkel, ilyenkor sem vakut, sem már mesterséges fényforrást nem alkalmaznak a fotósok, a természetes fényekkel játszanak. Az ilyen fotókat érdemes napkelte után vagy napnyugta előtt elkészíteni, mert ilyenkor el lehet kerülni a nem túl hízelgő árnyékokat az arcon.

Nagyon érdekesek a madártávlatból, a levegőből készült fotók is, ilyenkor arra kell figyelni, hogy ne legyenek zavaró objektumok, melyek megnehezítik a drónos fotózást. A lehetőségek végtelenek, ha pedig valaki bizonytalan, a fotósa biztosan ismeri a környékbeli helyeket.

Esküvői fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]