Ha már eljutottál odáig az esküvőszervezésben, hogy a koszorúslányaid mind igent mondtak, már tudod, hányan és kik lesznek, akkor jöhet a neheze, vagyis, hogy mit fognak viselni. Ebben a bejegyzésben ehhez adunk tanácsokat.

Nem egyszerű feladat

Mert a koszorúslányruhák kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen mindenkinek más a testalkata, a stílusa, és persze a költségvetése is. Innen nézve ez egy rendkívül stresszes feladatnak tűnik, de nem feltétlen kell annak lennie.

A következőkben felsorolunk pár szabályt, melyet a választáskor érdemes szem előtt tartanod, és adunk néhány tippet, ami segít abban, hogy a lehető legzökkenőmetesebben menjen a koszorúslányok ruháinak kiválasztása.

Nézelődj a neten, szerezz ötleteket

Mielőtt időpontot egyeztetnénk a szalonban a koszorúslányaink számára, érdemes már jó előre utána járni annak, hogy milyen stílusban is gondolkodunk. Döntsük el, hogy milyen színek és árnyalatok jöhetnek szóba, egyetlen színben gondolkodunk, esetleg kettő vagy több szín is szóba jöhet.

Milyen stílusú ruhákat képzeltünk el a koszorúslányainknak, hosszút, rövidet, csipkéset, fodrosat, esetleg egyszerűt? Érdemes a szalonlátogatás előtt felmenni a netre, és keresgélni, mi is tetszik nekünk igazán. Legyen többféle ötletünk is, hátha a szalon kínálata nem teszi lehetővé az egyik vagy a másunk elgondolásunkat.

Beszélj nyíltan az anyagi kérdésekről

Az esküvő nem olcsó mulatság, ezért gyakori, hogy a koszorúslányok ruháját maguk a koszorúslányok fizetik. Bármilyen csodás ruhakölteményeket is álmodtál meg nekik a nagy napra, az anyagi lehetőségeiket mindenképp számításba kell venned, ha nem te fizeted a ruhák árát, hanem ők.

Érdemes már a kezdet kezdetén nyíltan kezelni a kérdést, rákérdezni, mekkora kerettel gazdálkodnak, hiszen így már könnyebben meg tudod majd határozni, hogy milyen boltok kínálatát lesz érdemes néznetek, vagy a ruhák varratása lesz a legjobb megoldás.

Ha készen vásároltok ruhákat, az átalakítás költségét is érdemes kalkulálni. A rendelt ruhák esetében ugyanis nagyon gyakori, hogy valamit módosítani kell a szabáson, hogy tökéletesen passzoljon.

Akkor is kezed nyíltan a költségek kérdését, ha te fizeted a koszorúslányok ruháit. Kérd ki persze a véleményüket, de azt ne hagyd, hogy olyan ruhákba hajszoljanak bele, amik romba döntik az esküvő büdzséjét.

Ne hagyd az utolsó pillanatra a vásárlást!

Bár az esküvő előtt egy évvel még bátran nyugtatjuk magunkat azzal, hogy ej, ráérünk arra még, azért 6-8 hónappal a nagy nap előtt már mindenképp érdemes elkezdeni a kutatást, ha pedig rendelni fogunk, akkor a rendelést. A külföldről érkező ruhákra akár 2-3 hónapot is kell várni, ezután pedig még az átalakításra is rá kell szánni az időt.

Semmiképp se hagyd az utolsó pillanatra, mert csak plusz stresszt okozol magadnak azzal, ha azon izgulsz, megérkeznek-e a ruhák az esküvő előtt, és lesz-e idő átalakítani őket.

Vedd figyelembe a koszorúslányok igényeit, de ne hagyd, hogy elnyomjanak

Mindenképp tartsd szem előtt, hogy a koszorúslányoknak is vannak igényei, érzése, és semmiképp se erőszakolj rájuk drága pénzen egy olyan ruhát, amit legszívesebb elégetnének. Ugyanakkor, ha több koszorúslányod van, nehéz megtalálni azt a stílust, színt és fazont, ami mindenkinek ugyanolyan jól áll, és ugyanannyira tetszik. Légy kompromisszum-kész, de figyelj arra, hogy ez a te esküvőd, a te ízlésedet kell tükrözze, nem az övékét.

Amit a koszorúslányoknak is érdemes szem előtt tartani

Ahogyan a menyasszonynak is figyelmesnek kell lennie, úgy a koszorúslányoknak is. Alapvető tény, hogy ez nem róluk szól, hanem a menyasszonyról, neki kell a legszebbnek lennie, és nem a koszorús lányoknak. Ugyanakkor, különösen, ha ők fizetik a ruhájukat, fontos szempont, hogy jól érezzék magukat a ruhában.

Érdemes először meghallgatni a menyasszony elképzeléseit, és ahhoz igazítani az igényeinket. Ha tehát a menyasszony rózsaszínben képzeli el a koszorúslányait, ne utasítsuk el csak azért mert ezt a színt nem kedveljük, hanem inkább javasoljunk egy számunkra elfogadható árnyalatot.

A szalonlátogatásnál érdemes előre készülni a koszorúslányoknak, és megfelelő fehérneműben jönni, vagy hozni magukkal egyet. A pánt nélküli melltartó nagy segítség abban, hogy valóban meggyőződhessünk arról, hogy a ruha tényleg úgy áll, ahogyan annak kell.

Fotóst keresel? Vedd fel velem a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”6″ title=”Contact form 1″]